субота, фебруар 16

Nešto slatko

Ne razumem ti ja ljude koji ne jedu čokoladu, ne vole slatko, ne traže još jedno parče torte po kućama. Kakva bre sramota. Ne razumem ti ja ljude kojima je dovoljna jedna štangla Milka čokolade, a ponajmanje one koji ne vole nijednu osim Milke. Najlepše želje su zakon! Svidelo se to nekome ili ne. Kao šatro pojedem četiri kockice čokolade i super sam. Ja ako ne ubijem sto grama nečega dnevno, kriziram. Isto kao kada Dinkić ne ukrade nešto nedelju dana, ili kada obožavalac Jelene Karleuše čeka na novi album duže od četiri meseca. Čokolada je dobra za inteligenciju, kažu ljudi. Vidim ja da ovde pola nacije ne jede čokoladu, sve mi je jasno. 

- Pa ne jedem ni ja nešto puno slatkiša pravo da Vam kažem, vidite to po mojoj liniji valjda. Ove "želje" vučem već treći dan, eto sad taman da mi pomognete.
- Joj neka hvala, stvarno ne jedem čokolade, ne razumem ljude koji mogu nekontrolisano da ih jedu. 

Od čega li si onda tako slatka, mislim se u sebi. Ja za sebe znam barem. Ne bi se mi slagali vidim ja, morao bih krišom da jedem dok gledaš seriju, ili ogovaraš svoju najbolju prijateljicu kod njene kume. Morao bih da se uzdržavam po slavama i preslavama a da ne pitam još za parče pride. Dva. 

- Odmah mi izađu bubuljice ako pojedem kockicu jednu, verujte mi. 
- Da pređemo na "ti"?
- Veruj mi. 

Oženiti te sigurno neću, to je fakat, mada šteta tako plava. Mršava. Haotična. 

- Kuda putuješ?
- Brisel.
- Poslovno?
- Zbog zadovoljstva.
- Kakvog?
- Slatkog. 
- Neću dalje pitati. Ja silazim u Subotici. 

Moram te imati dušo, bar na kratko. Nisam nikada u vozu, nisi ni ti verovatno. Bleda si. Blede ukrštene noge izazivaju u meni nemir. Baš kao kada gledam 300 grama čokolade na polici, bez dinara u džepu. Želim te odmah i sada. 

- Ljubav?
- Ne.

Vidim da i ti želiš isto. Uranjaš u mene pogledom. Nisi dugo, je l da? Ostavio te bivši jer ne voliš čokoladu, priznaj. Ne voliš čak ni šlag. Neoprostivo. Razumem ga u potpunosti. Ti si kao čokoladica od 30 grama, za konzumaciju odmah i sada. Pojedem i bacim papirić. Pojedem i želim još. Daleko je Subotica, naročito našom železnicom. 

- Misliš li da sam sladak?
- Ne.
- To je dobar odgovor. Ja mislim da si ti slatka.
- Kao šta?
- Kao bajadera i euro krem zajedno. 
- Nisam probala. 
- Nemam sličan ukus ali možeš da probaš. 
- Tebe?
- Da.
- Pazim šta jedem.
- Nemam masnoća. Niti veštačkih boja.
- To zasigurno. Zaista misliš da možeš da me imaš?
- Da. 
- Ja volim dugo. 
- Jedem dok mi muka ne bude. 

Brzo je došla Subotica, mora da su šine zamenili. U Budimpešti sam prešao u drugi voz. Silvija je ostala u Subotici, zadovoljna. Ja i dalje kriziram. Ulazi u kupe mađarica tankih nogu u svilenoj bluzi preko grudi. Ne divanim mađarski ali imam u torbi još jednu čokoladu da joj ponudim.

1 коментар: